Can Solà – Vilobí d’Onyar del 20 al 28 d’agost

21/08: Ja hi som!! Ahir el bus ens va deixar a Can Solà al matí i vam poder esmorzar i jugar tots junts. Un cop instal·lats a la casa, vam rebre la visita de la cuinera i l’encarregat de la piscina. Gràcies a ells, vam poder trobar les normes de convivència per a les colònies.
Per l’altra banda, els més grans, van finalitzar la ruta de 3 dies. Per celebrar-ho, van banyar-se tots a la piscina.
L’antropòloga Fuji i el seu secretari Dori, van interrompre el sopar per convidar-nos al Congrés de les Estrelles al planeta Memento, on viuen ells. Allà, vam conèixer als representants de cada planeta. Ells, van ser reunits per resoldre el conflicte del planeta Jioïa, que ara es troba inhabitable. Per resoldre-ho de manera objectiva, la Fuji va extreure’ls la memòria. I finalment, vam acabar el dia molt cansats, amb un bon “guitarreo”.

22/08: Ens van despertar amb música i va aparèixer el petit Príncep que ens va demanar ajuda, vam jugar l’arranca baobabs i van esmorzar. A mig matí vam jugar a l’agrícola i per refrescar-nos vam anar a la piscina. Ens van dividir per qualitats i es van formar noves famílies de planetes. Pintar samarretes va ser l’activitat de tarda segons la família que ens havia tocat. Després de sopar la Fuji i en Dori ens van preparar un joc de pistes que ens van comunicar dos estranys, al final del joc vam trobar un vídeo d’en Dori i la Fuji explicant-nos el funcionament de les memòries. I per acabar el dia vam fer guitarreo.

23/08: Per primera vegada vam entrar en una memòria, la memòria de Jioīa. Estava en perill de destrucció, per escapar del planeta la nau tenia un espai limitat, per tant, vam haver de competir entre nosaltres pel lloc en aquesta nau, i això ho vam fer amb un joc inspirat en “Els jocs de la fam”. A la nit els petits van anar a veure el planeta de Rivendell en l’actualitat, i van conèixer la vida dins d’un arbre de Rivendell. Mentre que els grans, van estar reflexionant i relaxant-se sota les estrelles i el so de la guitarra.

24/08: Ahir ens vam despertar i ens esperava un dia aquàtic. Vam veure una de les memòries d’Smittya en què vam participar tot el dia a la festa de l’aigua. Per culpa d’això, però, el planeta Jiöïa es va quedar sense aigua. Al vespre, la Fuji va escoltar com algun representant parlava per la ràdio de l’estrella, és a dir, que no se li havia esborrat ma memòria correctament. Per etapes vam descobrir qui va ser i què va dir.

25/08: Ahir al matí van venir els nens perduts de Paktac. Tenien moltes ganes de jugar, i ens van preparar l’activitat del trivial, construir un vaixell, fer un collaret, massatges amb elements de la natura, explicar el nostre major secret i per acabar una cursa de croquetes. A la tarda ens vam ajuntar per famílies i en arribar els nens de Rivendell ens van animar a preparar activitats per jugar tots plegats.

26/08: la Fuji va vessar mig pot de memòria a terra i vam viure un dia estrany, vam esmorzar llet de colors, nuggets i vam dinar començant per les postres.
Al matí ens van visitar uns monstres que ens van acompanyar durant tot el dia, ens van ensenyar com s’embruten ells durant el dia i un dels seus jocs més típics.
28/08: Ahir al matí vam dedicar-nos a recopilar materials i recursos per reconstruir el planeta de Jioïa. Ens van quedar unes maquetes xulíssimes! La tarda la vam dedicar a preparar els balls per a la nit, que serviran per a inaugurar la restauració del planeta Jioïa.
Tot i els esforços, el planeta no es va poder mantenir al sistema. Això ens fa pensar que hi ha vegades que els errors no es poden reparar, però sí que es pot aprendre d’ells. Finalment, vam veure una memòria, la primera de totes, de l’estrella Memento, on els representants de joves firmaven un tractat de pau entre tots els planetes. Es van comprometre a seguir-lo de nou i a acollir els habitants del planeta Jioïa.